Archeon - Tereza, D., Reichelová (Host, 2026)
"Paradoxní feministická utopie blízké budoucnosti Píše se rok 2118. V srdci svobodné Evropy, přetvořené v ekologickou a feministickou pevnost, se odehrává příběh ženy, která ztrácí - a znovu nachází - svět i sebe samu. V krajině, kde lidé místo států pěstují komunity a místo monumentů sázejí stromy, se osobní ztráta prolíná s dějinami celého kontinentu. Acheron je vizionářský román o koncích a nových začátcích, o křehkosti světa i síle společenství. Autorka s poetikou Ursuly K. Le Guinové a pronikavostí Aldouse Huxleyho skládá obraz Evropy po zhroucení starého řádu - světa, jenž se zrodil z bolesti, ale stále touží po něze, svobodě a smyslu."
Keywords: Sci-fi, fantasy; Česká současná beletrie