Polsko-české poznávání jako výměna hodnot - Michala, Benešová (Karolinum, 2026)
Publikace představuje ohlédnutí za bohatou tradicí české univerzitní polonistiky, připomíná však také výzvy související s rozvojem tohoto oboru v aktuálních podmínkách i směrem do budoucna. Shrnuje příspěvky z mezinárodní konference u příležitosti stého výročí české univerzitní polonistiky, uspořádané na podzim 2023. Texty této výroční publikace seznámí čtenáře nejen s vybranými kapitolami z dějin české či slovenské polonistiky, ale přispějí i k formulování cílů a úkolů, které před polonistickými studiemi - a filologiemi obecně - v současné době stojí.
Keywords: Literární věda