Šimon Bárta Českobudějovický biskup v letech 1920-1940 - Šmíd, Marek (Karolinum, 2025)
Kniha je věnována životu a dílu nejvyššího představitele českobudějovické diecéze v letech 1920-1940. Biografii biskupa Šimona Bárty (1864-1940) zasazuje do širšího kontextu náboženských a společenských poměrů v českých zemích i do souvislostí proměn katolické církve a papežství sklonku 19. a první třetiny 20. století.
Keywords: Religionistika