Moderní analýza biologických dat 2. díl. Lineární modely s korelacemi v prostředí R - Marek, Brabec (Masarykova univerzita, 2012)
Publikace navazuje na první díl Moderní analýzy biologických dat a představuje vybrané modely a metody statistické analýzy korelovaných dat. Tedy lineární metody, které jsou vhodným nástrojem analýzy dat s časovými, prostorovými a fylogenetickými závislostmi v datech. Text knihy je praktickou příručkou analýzy dat v prostředí jednoho z nejrozsáhlejších statistických nástrojů na světě, volně dostupného softwaru R. Je sestaven z 19 vzorově vyřešených a okomentovaných příkladů, které byly vybrány tak, aby ukázaly správnou konstrukci modelu a upozornily na problémy a chyby, které se mohou v průběhu analýzy dat vyskytnout. Text je psán jednoduchým jazykem srozumitelným pro čtenáře bez speciálního matematického vzdělání. Kniha je především určena studentům i vědeckým pracovníkům biologických, zemědělských, veterinárních, lékařských a farmaceutických oborů, kteří potřebují korektně analyzovat výsledky svých pozorování či experimentů s komplikovanější strukturou danou závislostmi mezi opakovanými měřeními stejných subjektů.
Keywords: Finance a investování