Speciální chirurgie - Vodička, Josef, a, kol (Karolinum, 2014)
Anotace Druhé vydání učebnice Speciální chirurgie si klade za cíl poskytnout studentům lékařských fakult základní informace o hlavních částech oboru speciální chirurgie. Nové vydání vychází z vydání prvního, avšak autoři text doplnili o nejnovější poznatky především v oblasti diagnostiky a léčby chirurgických onemocnění. Z obsahu: chirurgie štítné žlázy, příštitných tělísek, hrudní stěny, pleury, plic, hrudníku, mediastina, prsu, bránice, břišní stěny, kýl, jícnu, žaludku, duodena, tenkého střeva, tlustého střeva, anorekta, jater, portální hypertenze, žlučníku a žlučových cest, pankreatu, sleziny, nadledvin, periferních cév, krvácení do gastrointestinálního traktu, náhlé příhody břišní, transplantologie, chirurgie dětského věku. Dotisk druhého vydání.
Keywords: Chirurgie, ortopedie, traumatologie