Petrolejové lampy - Havlíček, Jaroslav (Městská knihovna v Praze, 1905)
Nejznámější autorův román, umístěný do rodné Jilemnice, je realistickou studií maloměsta v poslední třetině minulého a na samém počátku dvacátého století.
Keywords: Česká klasika