Řecká a latinská terminologie pro pomáhající profese - Vojtko, Tibor (Karolinum, 2024)
Učebnice Řecká a latinská terminologie pro pomáhající profese je určena pro studenty programů, jejichž příprava a uplatnění v praxi vyžadují základní porozumění odborné terminologii v oblasti medicíny. Vedle přehledu základních řeckých a latinských prefixů a sufixů, vybraných kmenů, koncovek a dalších skladebných komponent učebnice uvádí vybrané mluvnické přehledy a gramatické tabulky - deklinace substantiv, deklinace adjektiv, výslovnost a přízvuk v latině. Text je vybaven kapitolami o historickém vývoji staré řečtiny a latiny a původním textem z publikace Borise Titzla Postižený člověk ve společnosti. Součástí učebnice je i praktická cvičebnice.
Keywords: Ostatní jazyky