Literary Theory An Historical Introduction - Procházka, Martin (Karolinum, 2015)
Učebnice zachycující základní momenty myšlení o literatuře a umění v anglicky mluvících zemích v období renesance, klasicismu, romantismu, ve viktoriánské době a v první polovině 20. stol (tzv. nová kritika) s přesahy k antice (Platón, Aristotelés, Horatius, Pseudolonginos) a k moderním i současným přístupům v Čechách a ve Francii (strukturalismus, dekonstrukce, feministická kritika a gender studies). Historický přehled doplňují stručná pojednání o základních literárněteoretických pojmech. Učebnice je určena studentům humanitních oborů na VŠ.
Keywords: Ostatní