Tlamovci v akváriu - Kraut, Miroslav (Grada, 2008)
Velice prakticky podaná akvaristická příručka, určená všem zájemcům o chov těchto často barevně atraktivních a přitom poměrně nenáročných ryb. Autor, český specialista na africké tlamovce, se v ní se čtenáři nezištně dělí o své dlouholeté zkušenosti, protože chce, aby jeho rady pomáhaly nejen chovatelům, ale také chovaným rybičkám ke spokojenému životu. Těžiště knihy proto spočívá v podrobném popisu druhů, které se k nám dovážejí, u každého druhu je uvedeno, jakou zvolit velikost akvária, kam je umístit a čím vybavit, jak a čím krmit ryby, nechybí informace o filtraci a výměně vody, odchovu a třecím chování atd. Text doprovází množství barevných fotografií.
Keywords: Chovatelství