Slovník žurnalistiky Výklad pojmů a teorie oboru - Halada, Jan (Karolinum, 2023)
Slovník žurnalistiky vysvětluje pojmy z oblasti tisku, rozhlasu a televize, včetně digitalizace a internetizace médií. Obsahuje rovněž podrobnější hesla z kulturní žurnalistiky a publicistiky a postihuje širokou nakladatelskou problematiku. U mnoha hesel je věcná, slovníková část doplněna o část popularizační, která nabízí pohled do historie pojmu nebo rozvíjí či jinak doplňuje vesměs strohé encyklopedické podání. Druhé vydání této spolehlivé příručky přináší řadu nových hesel a rozšířený seznam literatury.
Keywords: Sociologie