Geriatrické syndromy a geriatrický pacient - Jirák, Roman (Grada, 2008)
Publikace je určena kromě geriatrů zejména internistům a praktickým lékařům, užitečná je v běžné praxi i v postgraduálním studiu. Kniha vymezuje geriatrického nemocného, popisuje zvláštnosti této skupiny nemocných a definuje problematiku pomocí syndromologie. Používání geriatrických syndromů pak může pomoci klinickým lékařům lépe popsat křehké geriatrické pacienty, jejich zdravotní problémy, rizika a potřeby.
Keywords: Gerontologie; Interna; Ošetřovatelství - klinické obory