ECDL - manuál pro začátečníky a příprava ke zkouškám Základy práce s počítačem a kancelářskými programy - Barvíř, Tomáš (Grada, 2011)
Kniha je určena všem, kteří se chtějí zdokonalit při práci s počítačem, případně se úspěšně připravit na složení mezinárodních zkoušek počítačové gramotnosti ECDL. Díky názornosti je vhodná nejen pro začínající uživatele PC, ale také pro pokročilé uživatele, kteří každodenně pracují na PC. Zkušební moduly jsou v knize zpracovány přesně podle souboru znalostí požadovaných při zkouškách a to od základních pojmů informačních technologií, operačního systému Windows 7 a kancelářských programů Word, Excel, Access, PowerPoint až po Outlook a Internet Explorer 8. Všechny programy z balíku Office jsou zpracovány ve verzi 2007. Impulzem pro vytvoření této publikace a pracovních příkladů je všeobecný nedostatek tištěných materiálů v oblasti přípravy na zkoušky, a to především pro Sylabus 5.0 v kombinaci s MS Office 2007.
Keywords: Ostatní