Principles of Imaging Methods for Medical Students - Malíková, Hana, et, al (Karolinum, 2022)
Předkládaná publikace je určena pro studenty lékařských fakult. Kniha přináší stručný a výstižný přehled současných zobrazovacích metod, jejich technických principů, základních indikací a kontraindikací. Studenti v učebnici nachází návod, jak diagnosticky postupovat u jednotlivých onemocnění, jsou seznamováni s možnostmi a výtěžností jednotlivých diagnostických metod u konkrétního onemocnění. Jsou jim rovněž předkládány základní univerzálně platné principy radiační ochrany. Publikace nemá a nemůže sloužit k postgraduálnímu specializačnímu vzdělávání, je určena výhradně pro studenty všeobecného lékařství, a ne pro začínající radiology ve specializační přípravě.
Keywords: Zobrazovací metody