Proč sníme Co neurověda odhaluje o snech a jejich vlivu na náš život i zdraví - Rahul, Jandial (Jan Melvil Publishing, 2024)
Renomovaný neurovědec Rahul Jandial odhaluje aktuální poznatky o tom, jak nám sny pomáhají regulovat emoce, zpracovávat vzpomínky a traumata nebo podporovat učení a kreativitu. A jak je můžeme využít ve svůj prospěch také v bdělém životě. Máme je všichni bez ohledu na věk, pohlaví nebo vyznání. Mohou být děsivé, vtipné, lechtivé i naprosto nesmyslné - a všechny přitom mají zásadní význam pro náš mozek a duševní zdraví. # NEJNOVĚJŠÍ VÝZKUMY MIMO JINÉ PROZRAZUJÍ: - Malým dětem se sny nezdají - teprve si to musí osvojit. - Lucidní snění se lze naučit, a dokonce ho využít jako mocný terapeutický nástroj. - Proč sen o nevěře nutně nesignalizuje nešťastný vztah nebo nenaplněné potřeby. - Pomocí snů lze odhalit nastupující Parkinsonovu a Alzheimerovu chorobu. - Překvapivě jednoduchý návod, jak své noční můry transformovat v neškodné sny.
Keywords: Osobní rozvoj a poznání; Psychologie a pedagogika; Přírodní vědy