Transplantace ledviny v klinické praxi - Viklický, Ondřej (Grada, 2008)
Monografie shrnuje aktuální poznatky o problematice transplantací ledvin. Jejími autory jsou profesionálové různých oborů, kteří se klinicky i výzkumně transplantacemi ledvin dlouhodobě zabývají. Problematika transplantací je mezioborová, a proto je tato postgraduální monografie určena nejen nefrologům a chirurgům, ale i internistům, imunologům, patologům, anesteziologům, radiologům, praktickým lékařům a dalším čtenářům se zájmem o tento dynamicky se rozvíjející obor. Kniha obsahuje řadu léčebných schémat a doporučení a obsahuje desítky barevných a černobílých ilustrací. Jedná se o první česky psanou monografii pojednávající samostatně o problematice transplantací ledviny.
Keywords: Chirurgie, ortopedie, traumatologie; Nefrologie; Ostatní lékařské obory