Geniálne potraviny Jedlom proti zlej nálade, únave, mozgovej hmle a demencii - Max, Lugavere (Jan Melvil Publishing, 2023)
Škvŕka vám v mozgu? Začnite ho poriadne kŕmiť! Olivový olej, avokádo, čučoriedky, horká čokoláda, vajcia, divý losos, hovädzie z pastvy, tmavá listová zelenina, brokolica, mandle. Zoznam desiatich geniálnych potravín nie je tajomstvom, tak prečo ho neprezradiť hneď. V knihe sa toho totiž dozviete oveľa viac: - Čím presne sú pre vás geniálne potraviny prospešné a prečo vám práve ony pomôžu k lepšej duševnej a telesnej kondícii. - Ako úpravou jedálneho lístka stlmiť príznaky ADHD, úzkosti a depresie a znížiť riziko demencie a Alzheimerovej či Parkinsonovej choroby alebo odbúrať tuky tzv. biochemickou liposukciou. - Že sme v porovnaní s našimi predkami značne fyzicky schradli. Oni totiž bežne mávali kondíciu vrcholových športovcov. - Aké sú príčiny mozgovej hmly a únavy a ako sa ich zbaviť. - Že starneme tak rýchlo, ako rýchlo produkujeme inzulín - a preto sa musíme o jeho uvoľňovanie začať svedomito starať. Vďaka geniálnemu plánu vyladíte svoj mozog aj telo a budete mať jasno v tom: - Kedy jesť a kedy už radšej nie, ak chcete zostať v strehu celý deň a v noci dobre spať. - Že niektoré potraviny možno bleskovo zlepšujú náladu, ale dlhodobý prospech zvyčajne prinášajú iné. - Ktoré zmeny životného štýlu vaše zdravie posilnia bezbolestne a čo vám, naopak, za trápenie vôbec nestojí. - Že síce neexistuje návod na zázračne rýchle schudnutie, ale môžete významne pomôcť tomu, aby ste zostali celý život fyzicky aj psychicky fit.
Keywords: Zdraví a životní styl; Výživa