Rukověť dobrého lektora Praktické tipy a návody pro začínající i zkušené přednášející - Kazík, Petr (Grada, 2008)
Čtivá a srozumitelná knížka rozvíjející školitelské dovednosti je praktickým průvodcem pro všechny, kteří se zabývají vzděláváním dospělých. Cílem knihy je ukázat, jak sestavit a realizovat vzdělávání tak, aby bylo efektivní, např. se seznámíte s fázemi zkušenostního učení. Autor srovnává teoretická doporučení s poznatky z vlastní praxe a předkládá klíčové dovednosti dobrého lektora, u nichž si můžete porovnat svou úroveň a vyzkoušet si vše v praxi. Dále se dozvíte, jak využívat didaktické techniky, proč a jak sestavit vzdělávací plán a jak vše převzít do minutového scénáře.
Keywords: Komunikační dovednosti