Sestavte si atraktivní životopis - Siegel, Zbyněk (Grada, 2008)
Jak správně napsat životopis, abyste zdůraznili své přednosti, potlačili nedostatky a přesvědčili zaměstnavatele, že vy jste pro něj ti praví? To je pro váš úspěch při hledání práce klíčové. Díky této knížce to dokážete snadno i vy! Dozvíte se a na mnoha příkladech poznáte, jaká je vhodná forma, struktura či délka životopisu, co do životopisu uvést a co určitě neuvádět, jak vhodně formulovat, co umíte a znáte, jak nejlépe prezentovat své pracovní zkušenosti a své vzdělání. Velkou část knihy tvoří ukázky a vzory životopisů, s nimiž uchazeči nebyli úspěšní, a nových, upravených životopisů, s nimiž stejní uchazeči uspěli, a také ukázky vhodných a nevhodných fotografií přikládaných k životopisu. Autor se též věnuje sestavení motivačního neboli průvodního dopisu, na který byste neměli při hledání práce zapomenout. Praktická a srozumitelná příručka vám ukáže, že každý uchazeč o zaměstnání má co nabídnout a příčinou neúspěchu při hledání práce často nebývá uchazeč sám, ale jeho životopis.
Keywords: Kariéra a zaměstnání