Sebeobrana na ulici - Rýč, Bedřich (Grada, 2008)
Kniha seznamuje čtenáře bez ohledu na věk a sportovní zdatnost se způsoby sebeobrany, které lze využít při napadení na ulici nebo v parku, tj. "v boji zblízkaa". Autoři vycházejí z jednoduchých technik, vhodných i pro laiky, které jsou rozděleny podle jednotlivých typů útoku, např. úchopy, údery, kopy, škrcení až po útok holí, nožem a ohrožování krátkou střelnou zbraní. Výklad je zaměřen především prakticky a pro lepší názornost a srozumitelnost je každá technika přiblížena fotodokumentací s popisy. Čtenáři jsou seznámeni i s příslušnými informacemi týkajícími se právního výkladu nutné obrany, krajní nouze a oprávněného použití zbraně.
Keywords: Sebeobrana