Basic Czech II - Hrdlička, Milan (Karolinum, 2014)
Basic Czech II, moderní učebnice češtiny na základě angličtiny, je koncipována obdobně jako předcházející díl Basic Czech I. Postupně se zde dál rozvíjejí základy české gramatiky v těsném sepjetí s plynulým a systematickým osvojováním slovní zásoby a konverzačních frází vážících se k tématům z běžného života. Učebnice je opatřena přehlednými tabulkami české deklinace, slovesných valencí i předložek a klíčem ke cvičením. Je vhodná jak pro práci v kurzech, tak pro samostudium. Na webových stránkách www.cupress.cuni.cz jsou ke stažení nahrávky dialogů (Basic Czech I & Basic Czech II) a další gramatické a konverzační materiály doplňující učebnici. Basic Czech II odpovídá úrovni A2-B1 Společného evropského referenčního rámce pro jazyky. Druhý dotisk třetího vydání Audio přílohy najdete i online na našem kanálu Soundcloud.
Keywords: Ostatní jazyky