Sexuální dysfunkce 3., doplněné a aktualizované vydání - Kratochvíl, Stanislav (Grada, 2008)
Monografie se zabývá poruchami erekce a ejakulace, frigiditou, anorgasmií a vaginismem. Autor analyzuje organické a psychogenní příčiny těchto poruch a uvádí principy jejich léčby s důkladným přehledem metod farmakoterapeutických (včetně intrakavernózních injekcí, Viagry, Cialisu a Levitry při poruchách erekce) a se speciálním zaměřením na metody psychoterapeutické. Zvláštní pozornost věnuje sexuálnímu nácviku partnerské dvojice. Uvádí poznatky ze systematické párové sexuální terapie u téměř 200 manželských dvojic s různými poruchami. Klade důraz na kognitivní, komunikační a behaviorální složku terapie, věnuje však značnou pozornost i emočním prožitkům a jejich rušivému i pozitivnímu vlivu. Nové vydání je obohaceno o nové poznatky týkající se ženské sexuální vzrušivosti a ženského orgasmu.
Keywords: Psychologie odborná