Soudobá sociologická teorie - Šubrt, Jiří (Grada, 2010)
Přestože sociologická teorie je dnes už etablovaným podoborem sociologie, není zcela snadné vyložit, co je vlastně jejím pravým obsahem. Tuto otázku se autoři pokoušejí zodpovědět v úvodní části knihy; poté následuje třiadvacet portrétů nejvýznamnějších osobností soudobé teoretické sociologie.
Keywords: Sociologie