Demence a jiné poruchy paměti Komunikace a každodenní péče - Jirák, Roman (Grada, 2009)
Publikace přináší kompletní obraz o poruchách paměti a demence, jejich typech a klinické prezentaci. Rovněž uvádí, jaké jsou jejich příčiny či co se v současnosti z této oblasti zkoumá, a také jak lze uvedené poruchy léčit, jak komunikovat s postiženými lidmi, co dělat při zjištění počínajících poruch paměti.
Keywords: Ostatní lékařské obory; Psychiatrie, psychoterapie; Medicína pro veřejnost; Ošetřovatelství - klinické obory