VADEMECUM / Zdravotní tělesná výchova Druhy oslabení - Hošková, Blanka, a, kol (Karolinum, 2013)
Publikace navazuje na učebnici Kapitoly z didaktiky zdravotní tělesné výchovy a aplikuje pravidla vyrovnávacích prostředků. Představuje problematiku jednotlivých druhů oslabení z teoretického pohledu s návody pro vyústění do přímé tělovýchovné praxe: oslabení pohybového systému, kardiovaskulárního, dechového, metabolické poruchy, oslabení gastrointestinálního, smyslového a nervového systému, gynekologická oslabení a těhotenství, zdravotní tělesnou výchovu v seniorském věku. Učební texty jsou určeny pro oblast vzdělávání i širokou veřejnost mající zájem o uvedenou problematiku.
Keywords: Pedagogika