Finské slovo láska - Konopka, Libor (Eknihy hned, 2016)
Píše se rok 1939 a nad Evropou se kupí bouřková mračna. Zemi Finů pohlcuje zlověstná temnota jako jednu z prvních. Obávaný "ruský medvěd" vidí v malém severském národu snadnou kořist, ale brzy se má ukázat, jak se mýlí. Nelehká doba sytí dějepisné učebnice bolestnými daty a počty beze tváří, tu a tam však - hluboko a v skrytu - zachytí také něco křehkého, smutně veselého, lidského. Příběh s vůní člověčiny. Jako ten náš.
Keywords: Historické romány