Tajemná minulost - Kupka, Karel, Václav (Eknihy hned, 2014)
Příběh románu se odehrává v Praze, kde se po patnácti letech náhodně setkají dva kamarádi z dětství. Ivan je bulvární fotograf a novinář na volné noze, který svými články a fotografiemi zaplňuje stránky bulvárních periodik. Jiří je inženýr-vědec ve výzkumném ústavu kvantové fyziky. Jeho převratný objev a znovu nalezený kamarád z dětství vyvolá zájem pracovníka BIS mjr. Mladého, který už delší dobu má novináře Ivana na starosti, k vůli jeho článkům a fotografiím z vysoké politiky. Pro svou snahu se za každou cenu zviditelnit v očích svých nadřízených, rozehraje hru, která připomíná hru na kočku a myš. Sám si však neuvědomí, jak se jejich role, jeho vlastní snahou a zatvrzelosti, po čase obrátí. Příběh nepostrádá napětí, erotiku i humor.
Keywords: Krimi, detektivky