Psycho - Robert, Bloch (Fobos, 2022)
Mary Craneová sedí za volantem auta, jež se řítí hustým deštěm. Je na útěku. Pronásledují ji vina a výčitky svědomí, protože právě ukradla čtyřicet tisíc dolarů, aby splatila dluhy muže, kterého miluje. Když poté na jedné křižovatce špatně odbočí, netuší, že se jí právě obrátil život vzhůru nohama. Před ní, na okraji zatuchlé bažiny, se totiž vypíná temný obrys motelu, jehož majitel Norman Bates vede osamělý život, řídící se vůlí jeho kruté a majetnické matky. Norman Mary připadá jako trochu zvláštní, ale jinak docela milý chlapík, a tak ji neodradí ani skutečnost, že pokoje jsou staré a nepříliš udržované. Jediné, po čem v ten moment touží, je odpočinek a horká sprcha, která by smyla špatný den, jenž má za sebou. A právě v koupelně se nakonec seznámí i s Normanovou matkou... a jejím nožem.
Keywords: Horory