Talking Medicine Czech for Medical Students - Čermáková, Iveta (Karolinum, 2018)
Učebnice je primárně určena zahraničním posluchačům lékařských fakult a jejím hlavním cílem je pomoci jim komunikovat s českými pacienty a snáze se pohybovat v českém nemocničním prostředí. Tomuto cíli je v maximální míře přizpůsoben obsah i formální podoba knihy. Učebnice je strukturovaná podle tematických okruhů a anamnéz, které by posluchači měli zvládat při svých stážích v nemocnici. Tomu odpovídají texty, dialogy, přehled slovní zásoby a frází a poměrně široké spektrum lexikálních cvičení. Kniha je psána anglicky a je vhodná pro použití při praktikách i pro samostudium. Je doplněna zvukovými nahrávkami umožňujícími studentům korigovat správnou výslovnost při samostudiu. Součástí knihy je i klíč ke cvičením a anglicko-český a česko-anglický slovník. Třetí, upravené vydání Audio přílohy najdete i online na našem kanálu Soundcloud.
Keywords: Management, jazyky