"Člověče, bylo ti oznámeno, co je dobré..." Česká katolická morální teologie 1884-1948 - Ovečka, Libor (Karolinum, 2011)
Publikace se zabývá českou morální teologií od jejích počátků v poslední čtvrtině 19. století do poloviny století dvacátého. Autor kriticky hodnotí jednotlivé spisy, konfrontuje jejich postoje s dobovou společenskou a politickou situací a uvádí je do souvislosti s prohlubující se izolací církve. Vedle obecných aspektů morálky je v rámci morálky speciální věnován zvláštní zřetel sexuální, politické a sociální etice.
Keywords: Religionistika