Průvodce sociologií - Jandourek, Jan (Grada, 2008)
Sociologie je dnes moderním, stále se rozvíjejícím oborem. Kde a kdy se ale tento obor zrodil? Které osobnosti ho utvářely a utvářejí? Čím vším se sociologie zabývá, kam směřuje? Právě na tyto a podobné otázky odpovídá publikace Průvodce sociologií. Kniha svým pojetím vychází z celosvětových sociologických trendů, je ale obohacena i o současné reálie české společnosti. Svou přehledností a srozumitelností může být praktickým průvodcem nejen pro studenty humanitních oborů, ale pro všechny, kteří se chtějí hlouběji seznámit s "vědou o společnostii".
Keywords: Sociologie