Hodnocení kvality života a udržitelného rozvoje Data, indikátory, informace - Janoušková, Svatava (Karolinum, 2025)
Indikátory kvality života a udržitelného rozvoje jsou založeny na principech moderní vědy - neříkají, jaký by svět nebo konkrétní hodnocený fakt měl být, ale jaký je. Slouží pro hodnocení koncepcí, které na základě širokého společenského konsenzu definují hlavní environmentální, ekonomické a sociální problémy lidstva. Interpretují se v širokých společenských souvislostech, a proto se využívají v rozhodovacích procesech na různých úrovních. Jednotlivé kapitoly knihy provádí aktuálními poznatky z tvorby a využití indikátorů - zabývají se teoretickými východisky a metodologickými postupy i konkrétními příklady indikátorů nejvíce používaných či citovaných. Kniha je určena pro odbornou veřejnost, studenty i kohokoliv se zájmem o hodnocení společenského rozvoje.
Keywords: Přírodní vědy