Léčba onemocnění čelistního kloubu - Machoň, Vladimír (Grada, 2008)
Předkládaná publikace je odbornou učebnicí, která by se měla stát plnohodnotnou příručkou v praxi stomatologa, popřípadě ORL-specialisty i praktického lékaře. Poskytuje základní přehled jednotlivých onemocnění čelistního kloubu spojený se současnými možnostmi konzervativní, miniinvazivní a chirurgické léčby, uvádí základní postupy při vyšetření a diagnostice onemocnění. Text je doplněn základy anatomie kloubu a etiologií onemocnění. Závěr tvoří příklady z praxe - kazuistiky, předkládající možná řešení jednotlivých typů onemocnění.Publikace je doplněna množstvím obrazové dokumentace, která napomáhá pochopení problematiky.Autorsky se na knize podíleli lékaři pracovišť: Nemocnice Na Homolce v Praze a Nemocnice Ružinov v Bratislavě.
Keywords: Stomatologie