Rodinná terapie Systemické a narativní přístupy, 2., doplněné a přepracované vydání - Gjuričová, Šárka (Grada, 2009)
Doplněné a přepracované vydání úspěšné knihy propojuje výklad teorie s praktickými ukázkami rodinných příběhů a terapeutických problémů. Cílem je vysvětlit aplikaci teorie v konkrétních situacích. Terapie je chápána jako proces, při kterém klienti společně s terapeutem hledají nový pohled na řešené problémy. Renomovaní čeští autoři popisují systemickou práci s jednotlivcem a uplatnění systemického myšlení u širších systémů. Přinášejí nové kapitoly o starších klientech, klientech s mentálním handicapem, klientech, kteří nejsou verbálně zdatní či sociálně úspěšní. Rozebírají také problematiku násilí v důvěrných vztazích či ztrát, s nimiž se v životě všichni setkáváme (smrt, nemoc, zdravotní potíže, bytostné ztráty). Text je určen psychologům, psychiatrům, pracovníkům v oblasti sociální práce, speciální pedagogiky a andragogiky a především studentům těchto oborů.
Keywords: Psychologie odborná