Gramática aplicada de la lengua española - Čermák, Petr (Karolinum, 2024)
Cvičebnice španělské gramatiky určená především studentům španělské filologie na univerzitách, ale též všem ostatním zájemcům o prohloubení znalosti španělské mluvnice. Kniha předpokládá dobrou znalost španělštiny (na úrovni B2, C1, C2) a zaměřuje se na relativně obtížné gramatické jevy. Pokrývá veškerou gramatiku španělštiny: čtenář zde nalezne cvičení zaměřená na pravopis, výslovnost, morfologii, syntax i některé otázky související se slovní zásobou. Zvláštní pozornost je věnována otázce současné normy (kniha obsahuje mnoho cvičení porovnávajících platnou normu a nespisovný úzus) a jevům, které jsou obzvlášť obtížné pro českého studenta španělštiny.
Keywords: Ostatní jazyky