Histologický atlas - Vacek, Zdeněk (Grada, 2008)
Atlas představuje základní učební pomůcku pro studenty magisterského i bakalářského studia na lékařských fakultách, pro studenty vysokých škol zdravotnických s Mgr. a Bc. studijním programem v oborech všeobecná sestra a porodní asistentka, studenty VOŠ zdravotnických s výukou předmětu histologie a histologická technika s teoretickou a praktickou částí. Publikace představuje komparativní základ normální mikroskopické struktury tkání a orgánů pro poznání chorobných změn v histologickém preparátu. Čtenář v něm nalezne 158 mimořádně kvalitních barevných vyobrazení s vysvětlujícím textem.
Keywords: Teoretické obory