Financování vlastního bydlení 5. zcela přepracované vydání - Syrový, Petr (Grada, 2009)
Úspěšná a praktická publikace ( již. 5. aktualizované a přepracované vydání) je určena finančním poradcům i všem, kteří se rádi orientují ve svých financích sami. Autor velice přehledně představuje téma financování bydlení, finanční řešení koupě nebo výstavby vlastního domu či bytu. Autor s Vámi prochází všechna finanční témata od rozhodování jakou formu bydlení zvolit, přes získání úvěrů a hypoték ( délka a výše úvěru, stanovení fixace, předčasné splacení, typy hypoték) až po různé druhy pojištění a další rizika po dobu splácení. Autor dále vysvětluje, jak lze použít stavební spoření či hypoteční úvěr i jak lze tyto způsoby financování vzájemně kombinovat a tak využít výhod obou produktů (státní podpora, daňové zvýhodnění). Vše je doplněno mnoha příklady a vzorovými výpočty.
Keywords: Osobní a rodinné finance