Restart kreativity Cvičebnice nápaditosti, ve které nemůžete udělat chybu - René, Nekuda (Jan Melvil Publishing, 2020)
Jak přicházet s nápady, které by ostatní jen tak nenapadly? Jak svobodně tvořit a vidět barvy uprostřed šedi? Odpověď je sice jednoduchá, ale skrývá se za ní práce (naštěstí zábavná): Základem je poznání vlastní kreativity. Tato interaktivní cvičebnice vám s objevováním a rozvíjením vašeho jedinečného tvůrčího myšlení pomůže. Čeká na vás 111 poutavých cvičení a kolem 20 milionů jejich variací, včetně několika úrovní obtížnosti. Testováno na lidech! ## Co se díky Restartu kreativity naučíte - Dostanete podrobnou mapu fungování vlastní kreativity. - Přestanete se bát chybování. - Obohatíte svou slovní zásobu tak, jak by vás to nikdy nenapadlo. - Zbavíte se stereotypů (nejen) v tvůrčím myšlení. - Zdokonalíte své pozorovací schopnosti. - Uvolníte napětí a nastartujete v sobě hravost. - Odstraníte tvůrčí paralýzu v podobě kreativních bloků. Kreativita znamená myslet jinak a tato kniha vás to hravě naučí. ## Kreativita je umění spojit zdánlivě nespojitelné. Vyzkoušejte si to rovnou teď a tady! Otevřete tuto knihu na náhodné stránce. V dolních rozích najdete v černých bublinách dvě slova. Pokuste se vymyslet alespoň tři jejich různá spojení. Příklad: noviny a komár 1. Máchání novinami je celkem efektivní způsob, jak se zbavit otravného komára. 2. V novinách se může psát o obrovské invazi komárů do zapadlého amerického městečka. 3. Obě slova obsahují na druhém místě písmeno O. Až projdete elou knihu, takových spojení hravě vymyslíte ještě mnohem víc!
Keywords: Psychologie pro každého; Úspěch a motivace