Živé ploty v zahradě - Burian, Samuel (Grada, 2008)
Živé ploty nejsou jen stříhané zeravy, lidově zvané túje. Živé ploty mohou být mnohem pestřejší, mohou kvést a během roku měnit svou barvu. Lze je tvarovat do pravidelných geometrických tvarů, nebo nechat volně růst.Ploty nás nemusí jen oddělovat od protivného souseda. Jejich tvar a velikost sahají od nízkých plůtků vykreslujících ornament až po vysoké stěny vytvářející závětrná intimní zákoutí.Kniha zboří tradiční představy a zcela změní váš pohled na živé ploty. Pohlédnete do historie i za naše hranice. A nejen to. Kniha vás naučí vybírat vhodné rostliny i zvolit nejefektnější styl v souladu s okolím. Naučí vás živý plot založit i o něj úspěšně pečovat. Málo známými a velmi efektními triky ohromíte své přátele i sousedy.V knize najdou zajímavé informace nejen zahrádkáři a majitelé nemovitostí, ale i studenti a profesionálové, kteří se zabývají projektováním a realizací zahrad.
Keywords: Zahradní rostliny