Ochrana dřeva - Ptáček, Petr (Grada, 2009)
Kniha je určena stavebníkům, projektantům, majitelům nemovitostí. Uznávaný odborník seznamuje čtenáře se způsoby a možnostmi ochrany dřeva proti biologickým napadením a ostatním vlivům. Fotografie pomohou čtenáři identifikovat škůdce na konstrukci a následně správně zvolit vhodný způsob ochrany proti nim. Autor předkládá uživateli informace o aktuálních prostředcích používaných v současné době na našem trhu, určených na ochranu dřeva jak konstrukční, tak chemickou a vysvětluje jejich použití v interiéru a exteriéru staveb. Samostatná kapitola je věnována také ochraně dřeva sušením, zářením a tepelnou úpravou. V závěru knihy se čtenář dozví jakým způsobem bezpečně případně zlikvidovat napadené dřevo, aby nedošlo k poškození životního prostředí.
Keywords: Hobby