Houževnatost Síla vytrvalosti a vášně - Angela, Duckworthová (Jan Melvil Publishing, 2017)
Chcete být úspěšní, ale zároveň chápete, že na vrchol žádné zkratky nevedou? Pak právě v odbornou veřejností i čtenáři oceňované Houževnatosti najdete ideálního průvodce, jak díky kombinaci vytrvalosti a vášně dosáhnout svého cíle. Když obdivujeme špičkové sportovce, umělce, vědce, podnikatele či šéfkuchaře, často si říkáme: "Ten má ale talent!" Průkopnická psycholožka Angela Duckworthová zastává jiný názor: základní ingrediencí všech vynikajících výkonů je houževnatost - kombinace dlouhodobé vášně pro jeden životní cíl a vytrvalosti. Na desítkách příkladů slavných i běžných lidí ukazuje, že právě houževnatost rozhoduje o úspěchu člověka v životě mnohem víc než jeho vrozený talent či inteligence. Duckworthová své poznatky opírá o desetiletí práce, množství vědeckých studií, ale i hloubkových rozhovorů s mimořádně úspěšnými osobnostmi. Svou knihu však rozhodně nepsala jako skleníkovou květinku pro akademický svět. Naopak, Houževnatost je mimořádně čtivá a praktická kniha, která přináší zcela konkrétní rady, jak naplnit potenciál sebe sama či svých dětí.
Keywords: Úspěch a motivace