Fyziologie krve a základy imunity - Chottová, Dvořáková (Karolinum, 2018)
Učebnice Fyziologie krve a základy imunity je určena studentům lékařských fakult. Obsahuje základní informace o fyziologii krve (popisuje vznik, funkci a zánik jednotlivých složek krve) a imunitním systému (vysvětluje základní principy imunitních dějů). Do textu jsou vloženy pasáže tištěné petitem, které detailněji vysvětlují konkrétní jev či spojitost fyziologických procesů s procesy patologickými - pomáhají tyto jevy lépe pochopit a zároveň pocítit význam fyziologie pro klinické obory.
Keywords: Hematologie