Francouzský institut v Praze 1920-1951. Mezi vzděláním a propagandou - Hnilica, Jiří (Karolinum, 2009)
Francouzský institut je významnou zahraniční institucí s téměř stoletou tradicí. Mezi lety 1920-1951 se stal hlavním svorníkem česko-francouzských kulturních vztahů. Od založení hledal svou pozici v rámci kulturní diplomacie a politických vztahů mezi oběma zeměmi, hledal své místo mezi "vzděláním" a "propagandou".
Keywords: Dějiny