České katastry od 11. do 21. století - Bumba, Jan (Grada, 2007)
Je to první souvislá kniha s podobnou tematikou na našem trhu, která je určena geodetům, studentům, milovníkům historie, čtenářům literatury faktu a všem technicky zaměřeným čtenářům. Popisuje vývoj katastrů od úplných počátků do dnešní doby. Technické informace začleňuje do příslušného historického období s jeho specifiky. Zabývá se nikoli pouze některou etapou katastrů, ale popisuje vývoj katastrů od úplných počátků do dnešní doby. Definuje a vysvětluje pět základních charakteristik společných pro všechny katastry bez rozdílu zaměření či doby vzniku. Poprvé uvádí řadu dosud nepublikovaných údajů. Obsahuje 30 barevných ukázek starých map, s nimiž veřejnost zpravidla nemá možnost se setkat.
Keywords: Stavebnictví a architektura; Stavebnictví