Excel 2000-2007 záznam, úprava a programování maker, 2., akt. vyd. - Černý, Matouš (Grada, 2008)
Skvělá učebnice věnovaná základům programování v Excelu z pera dlouholetého lektora a překladatele. Autor vám nejprve prozradí, co je to makro a v jakých situacích se stane vaším nepostradatelným pomocníkem, a naučí vás nahrávat makra pomocí záznamníku. Poté se seznámíte s prostředím editoru jazyka Visual Basic for Applications (VBA). Po zvládnutí základních pojmů týkajících se programování v Excelu se dozvíte, co jsou to objekty v jazyku VBA, jaké jsou jejich vlastnosti a metody. Autor vám představí některé velmi často používané příkazy a konstrukce a na praktických ukázkách si procvičíte techniku psaní kódu. Jelikož budete velmi často pracovat s buňkami, je celá jedna kapitola věnována práci s objektem Range (oblastí buněk). Obdobně se další kapitoly zabývají frekventovanými objekty Workbook, Worksheet a Application. Závěr patří stručnému úvodu do problematiky řešení chyb v makrech.
Keywords: Kancelářské programy