Vyhněte se rakovině aneb prevence zhoubných nádorů pro každého - Žaloudík, Jan (Grada, 2008)
Problém rakoviny je ve veřejnosti stále zahalen celou řadou mýtů, chybných interpretací, tápáním i nekritickým spoléháním jen na nové protinádorové léky. Nejúčinnějším přístupem v boji s rakovinou je ovšem prevence, jejíž principy a možnosti by měl pochopit i využívat ve vlastním zájmu každý občan. Autor, který vychází ze svých četných prezentací v médiích, besed, tiskových konferencí i denního kontaktu s pacienty a jejich příbuznými, zvolil volnou formu dialogu, tedy odpovědí na nejčastější otázky, které jsou v souvislosti s prevencí, ovšem také s diagnostikou a léčbou zhoubných nádorů kladeny.
Keywords: Medicína pro veřejnost