Kardiofitness vytrvalostní aktivity v každém věku - Lepková, Hana (Grada, 2008)
Kardiofitness umožňuje provádět vytrvalostní aktivity s prvky síly a rychlosti v klidu a pohodě fitcentra nebo domova. Všem zájemcům o získání a zvýšení kondice kniha nabídne správnou techniku cvičení na vybraných trenažérech a při různých aktivitách - na orbitreku, stacionárním kole, veslařském trenažéru, při nordic walking - s důrazem na tvorbu správných pohybových návyků. Kardiofitness lze provozovat i ve zralém a středním věku, mohou s ním začít lidé s minimální kondicí nebo výkonnostní sportovci, stejně jako lidé s handicapem. Tyto aktivity šetří klouby, využívají síly největších svalových skupin, nabízejí tělesný pohyb mírné a střední intenzity po relativně dlouhou dobu. Mohou mít charakter individuální nebo skupinové přípravy a lze při nich využít i hudební doprovod.
Keywords: Fitness a kondice