Tkaní na rámu - Prošková, Iva (Grada, 2010)
Autorka v knize popisuje techniku výroby textilií, která je stará více, než několik tisíc let. Popsaná technika ručního tkaní je stále využívána nejen v rámci amatérských aktivit, ale též při tvorbě uměleckých předmětů. Z jakýchkoliv nití a prostých pomůcek lze vytvořit zajímavé výtvarné dílo. Jednoduchý a snadný princip umožní rozvinout fantazii tak, aby posloužila výrobě užitečných a moderních textilií jako jsou bytové doplňky, kabelky, šály, šátky, barety, sedla vest nebo šatů nebo jen malé brože. V knize jsou popsány i zcela neobvyklé techniky tkaní z drátků, kůže a korálků, využitelné pro zhotovení zajímavých šperků. A to vše jde i bez tkalcovských stavů, jen na tvrdší papírové desce nebo snadno zhotovitelném rámu.
Keywords: Výtvarné techniky