Современный русский язык Разговорный практикум - Rajnochová, Natalie (Karolinum, 2024)
Učebnice Současná ruština - konverzace je určena především studentům Ústavu východoevropských studií Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, ale i dalším zájemcům. Kniha je rozdělena do čtyř částí v souladu s úrovněmi znalosti jazyka (A1-C2). Každá část knihy kromě výchozích textů obsahuje soubor cvičení a používá aktuální slovní zásobu a frazeologii ruštiny, nutné pro volnou komunikaci v daném jazykovém prostředí a formování jazykové intuice. Čtvrtá, speciální část učebnice je zaměřena pedagogicky a ocení ji především budoucí učitelé ruského jazyka. Učebnice se může používat jak samostatně, tak i s knihou Současná ruština - cvičení.
Keywords: Ostatní jazyky