Předsvědčování Revoluční způsob, jak ovlivnit a přesvědčit - Robert, B., Cialdini (Jan Melvil Publishing, 2016)
Před-svědčování (anglicky Pre-suasion), představuje nejnovější poznatky z oboru ovlivňování a přesvědčování. Pro autora je typický srozumitelný, čtivý styl, je doprovázený obrovským poznámkovým aparátem odkazujícím na nejnovější studie a experimenty (jeho poznatky jsou tzv. "evidence-based"). To nové, co Cialdini přináší, je změna úhlu pohledu. Na metodách úspěšných mistrů vlivu a přesvědčování ukazuje, že nemusíte změnit postoje či přesvědčení svých posluchačů - stačí správně posunout pozornost publika těsně předtím, než od něj budete chtít žádoucí reakci. Ukazuje to na mnoha příkladech od úspěšných online kampaní až po efektivní válečnou propagandu. Dovedná práce s pozorností vede podle Cialdiniho k tzv. před-svědčení posluchače a následně také k žádaným výsledkům.
Keywords: Úspěch a motivace