První pomoc pro každého - Petržela, Michal (Grada, 2007)
Kniha je určena pro laickou veřejnost a jejím cílem je poskytnout čtenářům znalosti a dovednosti, které se v dnešní době považují za běžný standard základního vzdělání každého člověka.Poskytnout první pomoc navíc ukládá občanům České republiky trestní zákon č.140/1961 Sb. První pomoc není v publikaci pojímána jako složitý děj, ale jako sled řady po sobě jsoucích logických kroků. které při včasném a správném provedení zachráncem poskytnou postiženému kvalitní a efektivní základní péči a v závažných případech i záchranu ohroženého života. Text obsahuje nejnovější poznatky z oboru a pravidla vydaná Českou radou pro resuscitaci. Autor knihy je ředitelem organizace, která proškolí ročně přibližně 3000 laiků, takže má v této oblasti velké zkušenosti.
Keywords: Ostatní nelékařské profese; Ostatní lékařské obory; Medicína pro veřejnost